
Recept
Žampionová polévka

Kategorie: Česká zeleninová jídla

Množství na 4 porce:
- 300 g Žampiony krájené Bonduelle
- 40 g Hladká mouky
- 1 ks Malá cibule
- 2 ks Stroužek česneku
- 20 ml Slunečnicový olej
- 40 ml Smetana
- 8 g Sůl jedlá jodovaná
- 200 ml Mléko
- 640 ml Voda
Hladkou mouku nasucho opražíme a rozšleháme v mléce. Do vroucí vody přidáme za stálého míchání připravené mléko s moukou a povaříme přibližně 15 minut. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji do sklovita. Přidáme nasekaný česnek a žampiony. Krátce restujeme a poté přidáme do hrnce s připraveným základem. Provaříme, nakonce zjemníme smetanou a dochutíme solí.