Suroviny
Množství na 10 porcí:
Postup
Zeleninu pozvolna rozmrazíme a připravíme marinádu. V poměru 1:1 smícháme vinný ocet a vodu a přidáme hořčičné semínko. Ještě teplé nalijeme na zeleninu a zavakuujeme. Necháme vychladnout a máme skvělou kysanou zeleninu.
Můžeme dochucovat tymiánem, celerovou natí atd.
Na Pastrami se používá hovězího hrudí nebo pupeční žebra. Příprava je poměrně časově náročná, uzení masa má totiž v případě pastrami specifické náležitosti. Maso se připravuje tak, že se naloží v soli, česneku a koření, takto naložené může být až týden. Poté se obalí v jiné směsi koření a udí na tvrdém dřevě. Následně se ještě upravuje v páře nebo se vaří. Takto připravené hovězí je krásně měkké a už se nijak nedochucuje. Najemno nakrájené se podává v sendviči, nejčastěji s kvašeným zelím třeba v housce nebo chlebu, s nakládanou okurkou a hořčicí.