
Recept
Špenátová polévka

Kategorie: Česká zeleninová jídla

Množství na 4 porce:
- 250 g Špenát krájený Bonduelle
- 50 g Špenátové listy IQF Bonduelle
- 50 g Brambory
- 20 ml Smetana
- 50 g Cibule
- 10 g Česnek
- 50 g Máslo
- 5 g Sůl jedlá jodovaná
- 1 g Muškátový oříšek
- 1 g Pepř mletý
Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu a vzniklou směs orestujeme na přepuštěném másle. Následně přidáme čerstvé brambory, zalijeme teplou vodou, přiměřeně osolíme, okořeníme a vaříme po dobu přibližně dvaceti minut. Po uvaření brambor přidáme špenát a krátce povaříme. Připravenou směs rozmixujeme, mírně dochutíme a přidáme nízkotučnou smetanu. Nato vložíme několik lístků špenátu, necháme přejít varem a podáváme.
TIP: podáváme s toasty z bílého nebo tmavého chleba, který lze mírně opéct, aby na povrchu získaly křupavou strukturu.