
Recept
Netradiční lečo s vejcem a klobásou

Kategorie: Česká zeleninová jídla

Množství na 10 porcí:
- 800 g Paprikové trio Bonduelle
- 400 g Fazole červené EB Bonduelle
- 100 ml Olej slunečnicový Coronet
- 10 g Chléb toustový Super Sandwich světlý
- 30 g Sůl jedlá jodovaná
- 10 g Pepřové koření Coronet
- 750 g Davelská spišská klobása
- 400 g Cibule červená loupaná
- 10 x Vejce L
Na tuku orestujeme červenou cibulku nakrájenou na proužky, přidáme rozmraženou papriku trio a lehce orestujeme. Dochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě mletým. Pokud chceme lečo ostřejší, přidáme čerstvou feferonku. Přidáme sterilované červené fazole bez nálevu a prohřejeme.
Na pánvi připravíme volské oko, opečeme klobásu a toustový chléb.
Tip: Klobásu můžeme nahradit uzeným tofu.