Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Krůtí stehno s hráškem

Krůtí stehno s hráškem

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 100 g Kuřecí žaludky
  • 4000 g Krůtí spodní stehno s kostí a kůží
  • 100 g Fazolové lusky celé XXL Bonduelle
  • 100 g Hrášek cukrový celé lusky Bonduelle
  • 1500 g Hráškové pyré Bonduelle
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Kuře křupavé kořenící sůl
  • 100 g Máslo – české
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 0,01 g Vanilka lusky
  • 50 g Mix salátových listů
  • 20 g Salát řeřicha

Postup

Krůtí stehno očistíme, omyjeme a osušíme. Je dobré ho nasolit a opepřit den předem. Pomalu pečeme při 120 °C do měkka a před servírováním opečeme kůži pěkně do křupava, stehno pečeme společně s kuřecími žaludky. Před koncem pečení přidáme máslo. Hráškové pyré pouze ohřejeme, dochutíme solí, bílým pepřem a zrníčky čerstvé vanilky. Celé jídlo doplníme fazolovými lusky, cukrovým hráškem a vše dochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Pro mnohé je tmavé maso stehen to nejlepší. Pečení s kostí mu dodá ještě výraznější chuť a zelenina potřebný šmrnc a svěžest.