Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Krupicové flameri s dýňovými pyré

Krupicové flameri s dýňovými pyré

Suroviny

Suroviny na 4 porce:

  • 0,2 kg
  • Dýňové pyré Bonduelle
  • 0,8 l mléko
  • 100 g krupice
  • 50 g cukr
  • špetka soli
  • 25 g želatina
  • med
  • oříšky (různé druhy)
  • semínka (slunečnice, dýně, sezam)
  • 20 g skořice mletá

Postup

Skvělá podzimní mňamka pro malé mlsné zajíčky!

Krupičku zavaříme do oslazeného mléka se špetkou soli. Dýňové pyré prohřejeme s želatinou a vmícháme do krupice tak aby zůstal efekt twistru. Následně nalijeme hotovou hmotu do formiček, nebo na plech. Po vychladnutí vyklopíme, nebo nakrájíme kostky. Posypeme směsí sekaných ořechů a semínek. Nakonec přelijeme rozředěným medem a posypeme skořicí.