
Recept
Dušené vepřové s brokolicí

Kategorie: Česká zeleninová jídla

Množství na 4 porce:
- 300 g Brokolice Bonduelle
- 150 g Žampiony celé mini Bonduelle
- 800 g Vepřová plec
- 1 ks Cibule
- 5 ml Sojová omáčka
- 10 ml Olej
- 40 ml Kuřecí vývar
- 5 g Sezamová semínka
- 5 g Sůl jedlá jodovaná
- 2 g Pepř černý
Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm orestujeme cibuli. Přidáme vepřové maso a necháme ho zatáhnout. Přihodíme mrkev a žampiony, podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Směs přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut. Poté přidáme brokolici, promícháme a dusíme dalších 10 minut. Podáváme posypané sezamovými semínky.