Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Brambora plněná dýňovým pyré

Brambora plněná dýňovým pyré

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 250 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 400 g Brambory
  • 100 ml Smetana
  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo
  • 10 g Česnek
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř celý černý



Postup

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na másle. Přidáme dýňové pyré, smetanu, ochutíme a zredukujeme na požadovanou hustotu. Bramboru rozřízneme a vydlabeme. Naplníme ochuceným pyré a podáváme jako přílohu.

TIP:Zbytek pyré použijeme jako omáčku. Pro vylepšení můžeme sypat sýrem, piniovými nebo jinými semínky a dát krátce zapéct.