Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Zelenina Wok China, kuře a nudle

Zelenina Wok China, kuře a nudle

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 500 g Wok China
  • 200 g Mrkev na nudličky Sous-Vide
  • 1000 g Kuřecí prsní řízky
  • 1000 g Čínské nudle
  • 200 g Cibule červená
  • 200 g Pórek
  • 100 g Ředkvičky
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 ml Sójová omáčka Ketjap Manis
  • 10 ml Sójová omáčka Kikkoman
  • 10 g Pepř celý černý

Postup

Maso pokrájené na větší nudličky necháme přes noc uležet v libovolně připravené marinádě v ledničce. Na wok pánvi zahřejeme olej, přidáme naložené nudličky masa, 2 lžičky směsi koření a za stálého míchání zprudka opečeme. Poté vyjmeme z pánve. Na zbylém oleji orestujeme zeleninu, přidáme maso, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a dusíme asi 5 minut.

TIP: Výborné jsou osolené čínské nudle, které můžeme taktéž opéct na rozehřátém oleji a smíchat se zeleninou a dochutit omáčkou.