Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Žampionové toasty

Žampionové toasty

Suroviny

Množství na 12 porcí:

  • 425 g Žampiony krájené Bonduelle
  • 250 g Lučina
  • 1 ks Bageta rustikální
  • 1 ks Česnek stroužek
  • 5 g Máslo
  • 5 g Řeřicha

Postup

Nejprve si nakrájíme bagetu na stejně velké kousky a na pánvi osmažíme do křupava, případně rozpečeme v troubě. Mezitím si slijeme žampiony a vhodíme je na pánev s rozpuštěným máslem. Žampiony opékáme dozlatova a ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek. Opékáme společně ještě minutu a poté dáme pryč z plotny. Opečené žampiony klademe na křupavou bagetku s vrstvou lučiny a zdobíme řeřichou.