Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Vepřový bůček na mrkvi s kořenovou zeleninou

Vepřový bůček na mrkvi s kořenovou zeleninou

Suroviny

  • 1kg vepřového bůčku
  • 60ml sojové omáčky
  • 500g duo mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g másla
  • 20g tymiánu
  • olej slunečnicový
  • citronová šťáva
  • sůl
  • kmín


Postup

Bůček nasolíme, ochutíme kmínem a dáme péct s trochou oleje a vody na 160 stupňů na 2,5 hodiny. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava. Výpek přecedíme do menšího kastrolu, přidáme sojovou omáčku a zavaříme na konzistenci omáčky.

Duo mrkev orestujeme na cibuli a česneku, přidáme vývar a 30 minut vaříme. Poté rozmixujeme na jemné pyré, dochutíme solí a citronovou šťávou a zjemníme máslem.

Směs homemade potřeme olejem, osolíme, přidáme tymián a pečeme v troubě na 180 stupňů.