Suroviny
Množství na 10 porcí:
Postup
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Panenku opečeme po všech stranách na olivovém oleji s přidaným rozmarýnem a stroužkem česneku.
Takto opečenou panenku dáme do trouby předehřáté na 90°C a necháme dojít do krásné růžové barvy.
Hotovou panenku obalíme v dochucených špenátových listech.
Zeleninu Ratatouille necháme pozvolna rozmrazit a pouze ohřejeme, už nevaříme, pouze dle chuti osolíme a opepříme.
Panenku krájíme na větší špalík, aby byla krásně šťavnatá.
Netradiční pečínka z minutkové vepřové panenky je rychle hotová, zůstává
šťavnatá a kolem ní je přímo poklad v podobě listového špenátu. Zkrátka
laskomina, která potěší i na duchu...