Recepty


Recept

Vepřová panenka ve špenátové krustě s Ratatouille

Vepřová panenka ve špenátové krustě s Ratatouille
Kategorie: Exotická zeleninová jídla Exotická zeleninová jídla

Množství na 10 porcí:

  • 500 g Špenátové listy Bonduelle
  • 1500 g Ratatouille Bonduelle
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Pepř černý celý
  • 1000 g Vepřová panenka
  • Rozmarýn


Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Panenku opečeme po všech stranách na olivovém oleji s přidaným rozmarýnem a stroužkem česneku.
Takto opečenou panenku dáme do trouby předehřáté na 90°C a necháme dojít do krásné růžové barvy.
Hotovou panenku obalíme v dochucených špenátových listech.
Zeleninu Ratatouille necháme pozvolna rozmrazit a pouze ohřejeme, už nevaříme, pouze dle chuti osolíme a opepříme.
Panenku krájíme na větší špalík, aby byla krásně šťavnatá.


Netradiční pečínka z minutkové vepřové panenky je rychle hotová, zůstává šťavnatá a kolem ní je přímo poklad v podobě listového špenátu. Zkrátka laskomina, která potěší i na duchu...