Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Variace salátů a la Bonduelle

Variace salátů a la Bonduelle

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 8 ks plátků Grilované lilky Bonduelle
  • 8 ks Grilované papriky Bonduelle
  • 8 ks Grilovaná cuketa Bonduelle
  • 200 g Rukola
  • 40 g Francouzská hořčice
  • 4 ks Sušená rajčata
  • 15 ml Olivový olej
  • 10 ml Vinný ocet
  • 2 ks Vejce
  • 8 ks Kapar
  • 15 g Česnek
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř celý černý
  • 10 g Bylinky

Postup

Plátky grilované zeleniny rozmrazíme, pokrájíme na proužky, posolíme, jemně okořeníme bylinkami a pepřem. Smícháme s rukolou a přidáme kapary a sušená rajčata. Zdobíme měsíčky vařených vajec. Zakápneme horčicovým dresinkem a podáváme. Dresink: Hořčici vyšleháme s olejem, přidáme ocet, sůl, pepř a cukr.

TIP: Vhodné jako předkrm, ale i lehké hlavní jídlo (lze podávat s kousky grilovaných kuřecích prsíček).