Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Tarhoňa se zeleninou a čočkou

Tarhoňa se zeleninou a čočkou

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 150 g Čočka Bonduelle
  • 150 g Mrkev na nudličky Bonduelle SOUS VIDE
  • 150 g Celer na nudličky Bonduelle SOUS VIDE
  • 100 g Čerstvá červená, zelená nebo žlutá paprika
  • 700 g uvařená Tarhoňa
  • 100 g Cibule
  • 20 ml Olej
  • 15 g Sůl jedlá jodovaná
  • 5 g Pepř černý mletý

Postup

Cibuli a papriku nakrájenou na drobné kostičky orestujeme jen velmi krátce na oleji. Smícháme s uvařenou a vychlazenou tarhoňou. Přidáme celer, mrkev a propláchnutou čočku. Promícháme a dochutíme.