Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Sobo nudle s brokolicí a sezamem

Sobo nudle s brokolicí a sezamem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Brokolice Bonduelle
  • 280 g Sobo nudle
  • 15 ml Olivový olej
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 20 g Čerstvá bazalka
  • 2 ks Jarní cibulka

Sezamovočesneková omáčka:

  • 40 ml Sojová omáčka
  • 10 ml Javorový sirup
  • 5 ml Limetková šťáva
  • 5 g Sezamová semínka
  • 1 ks Stroužek česneku

Postup

Nejprve si smícháním sójové omáčky, javorového sirupu, limetkové šťávy, semínek a prolisovaného česneku připravíme v misce sezamovo-česnekovou omáčku a odložíme ji stranou. Kuřecí maso si na olivovém oleji opečeme na pánvi z každé strany dokřupava, osolíme, opepříme, pokapeme trochou limetkové šťávy a také necháme stranou. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme asijské nudle a uvaříme je podle návodu na obalu. (Místo soba nudlí lze použít jiné asijské nudle, dle chuti.) Na poslední tři minuty přidáme do hrnce také brokolici Bonduelle Vapeur. Po uplynutí doby vaření slijeme nudle i brokolici a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. K nudlím přidáme orestované kuřecího maso na plátky, posypeme trhanou bazalkou a kolečky jarní cibulky, zalijeme předem připravenou omáčkou a důkladně promícháme.