Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Salát z marinované Bonduelle zeleniny s řepným prachem

Salát z marinované Bonduelle zeleniny s řepným prachem

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 10x Bageta světlá malá 19 cm
  • 400 g Květák Bonduelle
  • 300 g Romanesco Bonduelle
  • 200 g Julienne mix zeleninová směs Bonduelle
  • 300 g Fazolové lusky zelené jemné - celé Bonduelle
  • 50 g Řepa červená na nudličky Sous-Vide Bonduelle
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 150 g Cukr krupice
  • 25 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Petř čtyř barev celý Coronet
  • 25 ml Ocet jablečný 3letý Wiberg
  • 200 g Anglická slanina plátky
  • 200 g Cibule červená loupaná
  • 20 g Bazalka čerstvá

Postup

Zeleninu Bonduelle pozvolna rozmrazíme a rozebereme na stejné kousky, červenou cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Připravíme marinádu z oleje, octa, cukru, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Proužky slaniny opečeme dozlatova na pánvi pozvolna při 165 °C a dáme vysušit na kuchyňskou utěrku. Prach z červené řepy připravíme z chipsů (usušených nudliček řepy), které rozmixujeme.

Zeleninu dochutíme marinádou a natrhanými lístky čerstvé bazalky.
Servírujeme s pečenou světlou bagetou.

http://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=578...