Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Salát s grilovanou zeleninou Bonduelle a kuřecím masem

Salát s grilovanou zeleninou Bonduelle a kuřecím masem

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 2000 g Kuřecí supreme
  • 200 g Grilované lilky Bonduelle
  • 200 g Grilované papriky Bonduelle
  • 200 g Grilovaná cuketa Bonduelle
  • 300 g Andalusie grilovaná zeleninová směs Bonduelle
  • 20 ml Olej slunečnicový Coronet
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 5 g Pepř růžový celý Wiberg
  • 100 g Cibule loupaná
  • 50 g Česnek
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 20 g Petržel plochá čerstvá
  • 100 g Mix salátových listů
  • 10 ks Rohlík císařský

Postup


Připravíme salát z grilované zeleniny Bonduelle. Zeleninu necháme pozvolna rozmrazit, nakrájíme na menší kousky a všechny druhy smícháme dohromady. Dochutíme orestovanou červenou cibulkou, česnekem, čerstvě mletým pepřem. Promícháme s bylinkami a lístky mladého salátu.


Maso pečeme na grilu nebo steakové pánvi pozvolna na kůži a poté dáme dodělat do trouby na 10 minut při teplotě 140°C.


Salát servírujeme s ogrilovaným kuřecím masem, ochuceným solí a růžovým pepřem.
Jako přílohu doporučujeme císařský rohlík.

http://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=583&link