Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Rybí prstýnky na lůžku z rukoly plněné dýňovým pyré

Rybí prstýnky na lůžku z rukoly plněné dýňovým pyré

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 250 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 5400 g Rybí filety s kůží (mořský vlk, hoki, pstruh, atd.)
  • 50 g Cibule
  • 60 ml Smetana
  • 80 g Máslo
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 20 g Koření na ryby
  • 5 g Cukr
  • 15 g Česnek

Postup

Rybí filety očistíme, okořeníme a pokapeme máslem. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Přidáme dýňové pyré, smetanu, ochutíme a zredukujeme na požadovanou hustotu, případně zahustíme. Filet stočíme do prstýnku kůží ven, naplníme ochuceným pyré a dáme upéct. Pro vylepšení můžeme posypat sýrem, piniovými nebo jinými semínky. Zbytek pyré použijeme na probarvení přílohy a jako omáčku. Jako lůžko pro filety lze použít mořské řasy nebo rukolu.