
Recept
Rybí prstýnky na lůžku z rukoly plněné dýňovým pyré

Kategorie: Zdravá zeleninová jídla

Množství na 10 porcí:
- 250 g Dýňové pyré Bonduelle
- 5400 g Rybí filety s kůží (mořský vlk, hoki, pstruh, atd.)
- 50 g Cibule
- 60 ml Smetana
- 80 g Máslo
- 10 g Sůl jedlá jodovaná
- 20 g Koření na ryby
- 5 g Cukr
- 15 g Česnek
Rybí filety očistíme, okořeníme a pokapeme máslem. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Přidáme dýňové pyré, smetanu, ochutíme a zredukujeme na požadovanou hustotu, případně zahustíme. Filet stočíme do prstýnku kůží ven, naplníme ochuceným pyré a dáme upéct. Pro vylepšení můžeme posypat sýrem, piniovými nebo jinými semínky. Zbytek pyré použijeme na probarvení přílohy a jako omáčku. Jako lůžko pro filety lze použít mořské řasy nebo rukolu.