Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Pstruh s celerovým pyré, celerový fondant a kyselé jablko

Pstruh s celerovým pyré, celerový fondant a kyselé jablko

Suroviny

  • 4 pstruzi
  • 400g celerového pyré
  • 1 citron
  • 40g cukru
  • 50g másla
  • 1 celerová bulva
  • 1 jablko Granny Smith
  • 200g celeru Julienne
  • pažitka
  • tymián
  • česnek



Postup

Nejdříve si vykrojíme z celeru válečky, které následně opečeme na másle. Přidáme vodu do ¾ celeru a vaříme pomalu v pánvičce cca 15 minut.

Pyré zahřejeme a dochutíme solí, citronem a máslem.

Jablko si nakrájíme na ⅛ a naložíme alespoň na 2 hodiny do nálevu citron, cukr, voda.

Do celeru Julienne nakrájíme pažitku a ochutíme solí.

Filety pstruha opékáme pomalu na pánvi, až je kůže křupavá, filet otočíme, přidáme tymián, česnek a máslo.