Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

​Podzimní salát z čočky, černého kořenu a hub

​Podzimní salát z čočky, černého kořenu a hub

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 500 g Černý kořen Bonduelle
  • 300 g Paprikové trio Bonduelle
  • 500 g Lesní směs hub Bonduelle
  • 500 g Čočka salátová EB Bonduelle
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř černý celý
  • 50 ml Ocet jablečný 3-letý
  • 200 g Cibule červená loupaná
  • 100 g Česnek

Postup

Na oleji orestujeme červenou cibuli na proužky a plátky česneku a přidáme Černý kořen a Lesní směs hub DF.

Vše dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Vše vysypeme do mísy a přidáme pozvolna rozmražené Paprikové trio S propláchnutou Čočku.

Vše smícháme a dochutíme a můžeme servírovat s listy salátů dle sezóny.