Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Pečené batáty s listovým špenátem a brokolicovým řízkem

Pečené batáty s listovým špenátem a brokolicovým řízkem

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1 kg Batáty Home-made Bonduelle
  • 1 kg Brokolice malá Bonduelle
  • 800 g Špenátové listy IQF Bonduelle
  • 300 g Brokolicové pyré
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 200 g Panko strouhanka
  • 10 g Pepř barevný
  • 800 g Kostky mozzarellového typu
  • 600 g Přepuštěné máslo
  • 100 g Cibule loupaná
  • 600 g Vejce L
  • 5 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená



Postup

Pečené batáty:

Necháme pozvolna rozmrazit 24 hodin předem. Pečeme na přepuštěném másle, dochutíme solí, nakonec posypeme sýrem a zapečeme.

Řízek z brokolice:

Jemné růžičky brokolice i brokolicové pyré necháme pozvolna rozmrazit, přidáme kostičky sýra, vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu. Vytvoříme kompaktní hmotu, do které můžeme přidat dle potřeby mouku. Tvarujeme řízky, obalujeme v panko strouhance, potřeme rozpuštěným máslem a smažíme v konvektomatu.

Špenát:

Na másle zpěníme cibulku, chilli a přidáme listy špenátu. Dochutíme a přidáme k pokrmu jako skvělou přílohu.