Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Suroviny

Množství na 16 porcí:

  • 1000 g Mladá mrkev Bonduelle
  • 370 g Špaldová mouka
  • 200 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce
  • 120 g Bílý jogurt
  • 150 ml Olej řepkový
  • 5 g Prášek do pečiva
  • 5 g Soda na pečení
  • 5 g Skořice mletá
  • 25 g Hrozinky v rumu
  • 25 g Vlašské ořechy

Na polevu:

  • 240 g Čerstvý sýr krémový
  • 10 ml Med
  • 15 ml Limetová šťáva
  • 2 ml Vanilkový extrakt
  • 5 g Citronová kůra

Postup

V míse si smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citrónovou kůru. Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev Bonduelle Vapeur, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy. Těsto přemístíme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme cca 40-60 min, na 175 °C. Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.