Suroviny
Suroviny na 4 porce:
Postup
Na dvou lžících oleje opražíme cibuli a v závěru i česnek. K polovině přidáme houby, poprášíme trochou mouky, osolíme, okořeníme a podusíme. Na druhé polovině krátce podusíme špenát se smetanou. Posolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Na zbytku másla zlehka opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme bešamelovou omáčku. Do uvařeného bešamelu vmícháme dýňové pyré. Směs posolíme a okořeníme. Pekáč vymažeme a na dno dáme trochu dýňového bešamelu. Rozložíme na něj pláty lasagní, přikryjeme je špenátem a posypeme rozdrobenou Nivou. Opět polijeme bešamelem, rozložíme další plátky lasagní, posypeme je žampiony, pokapeme omáčkou a nahoru dáme zbytek lasagní. Podle velikosti pekáče můžeme vrstvy opakovat. Vršek zalijeme dýňovým bešamelem, posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova. Posypeme pažitkou nebo jinými bylinkami dle chuti.