Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Kuře s teplým salátem ze pšenice a grilované zeleniny Andalusie

Kuře s teplým salátem ze pšenice a grilované zeleniny Andalusie

Suroviny

  • 2000 g Kuřecí supreme 220-260 g dle váhy
  • 300 g Balance zeleninová směs Bonduelle 1 x 2,5 kg
  • 1000 g Andalusie grilovaná zeleninová směs Bonduelle 1 x 1 kg
  • 50 ml Olej slunečnicový Coronet 15 x 1 l
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg
  • 5 g Pepř černý celý Coronet 1 x 800 g
  • 50 g Máslo 40 x 250 g
  • 300 g Cibule červená loupaná 1 x 2,5 kg
  • 300 g Pšenice
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 1000 ml Zeleninový vývar

Postup

Namočenou pšenici orestujeme na cibulce a přidáme tymián, postupně přiléváme zeleninový vývar. Pšenici pozvolna vaříme doměkka. Do prochladlé pšenice přimícháme rozmraženou zeleninu, vše dochutíme solí a pepřem. K tomuto salátu připravíme ogrilované kuřecí prsíčko. Grilujeme na pánvi nebo grilu, pozvolna při cca 165°C 10 až 15 minut.


http://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=585...