Suroviny
Postup
Kuřecí maso nakrájené na kousky ochutíme solí, bílým pepřem a špetkou cukru a následně obalíme v bramborovém škrobu. Maso smažíme na rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava. Poté necháme okapat na papírových utěrkách.
Arašídy smažíme zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a necháme stranou okapat.
V misce smícháme všechny přísady na omáčku a necháme zatím stranou.
V čisté wok pánvi rozpálíme trochu oleje a krátce orestujeme nakrájený česnek a zázvor. Přidáme osmažené kuřecí maso, květák, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce orestujeme a zalijeme připravenou omáčkovou směsí. Zhruba na půl minuty zavaříme a zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
Kung pao podáváme s restovanou květákovou rýží ochucenou sezamovým olejem a koriandrem.