Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Krevety se zeleninou Wok Siam

Krevety se zeleninou Wok Siam

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 1500 g Wok Siam
  • 1000 g Krevety tygří celé
  • 200 ml Olej řepkový
  • 200 g Jarní cibulka
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 g Koriandr čerstvý lístky
  • 100 g Limeta
  • 100 g Cherry rajčata
  • 50 g Sójová omáčka Kikkoman
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 20 g Letní závitek
  • 20 g Česnek
  • 10 g Chilli paprička zbavená semen

Postup

Krevety oloupeme a necháme hlavu. Vyndáme střívka. Krevety namarinujeme a krátce opečeme, opečeme také dílek limetky na dochucení, před koncem přidáme máslo. Zeleninu prohodíme na wok pánvi a dochutíme solí, koriandrem a omáčkou. Jako přílohu podáváme letní závitky, cibulku a rajčata.