Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Krém z černého kořene s fenyklem

Krém z černého kořene s fenyklem

Suroviny

  • 1 cibule
  • 400g černého kořene
  • 2 stroužky česneku
  • 1ks fenyklu
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 1 rohlík
  • citronová šťáva
  • pažitka
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl



Postup

V hrnci na másle orestujeme postupně nakrájenou cibuli, česnek, černý kořen a fenykl.

Zalijeme vývarem a necháme vařit do měkka, poté rozmixujeme a zjemníme máslem. Dochucujeme solí a citronovou šťávou.

Černý kořen na náplň si orestujeme na másle a nakonec přidáme pažitku.

Rohlík si natrháme, pokapeme olivovým olejem a na pánvi pomalu pečeme dozlatova.