Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Kovářský špíz na lůžku ze zeleniny Balance

Kovářský špíz na lůžku ze zeleniny Balance

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Balance zeleninová směs Bonduelle
  • 300 g Vepřová panenka
  • 100 g Cibule
  • 100 g Paprika
  • 10 g Knorr "Bylinky máslo"
  • 150 g Slanina
  • 20 ml Pálenka na flambování
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 2 g Pepř černý
  • Zelené saláty a koktejlová rajčata na zdobení

Postup

Maso nakrájíme na čtverečky, osolíme, nakořeníme a napícháme na jehlu spolu se slaninou, cibulí a paprikou. Upečeme v konvektomatu. Zeleninu Balance okořeníme fixem „Bylinky Máslo“ od Knorru a připravíme v konvektomatu na kombinovaný provoz nebo v parním zařízení Roundop. Špíz zavěsíme do stojánku a pod něj nazdobíme zeleninou Balance na lístcích křehkých salátů. Dozdobíme koktejlovými rajčátky. Polijeme pálenkou a flambujeme.