
Recept
Kachní stehno s dýní a zelím z červené řepy


Množstí na 10 porcí:
- 2500 g Kachní stehna Barbarie
- 500 g Dýňové pyré Bonduelle
- 1000 g Řepa červená na nudličky Sous-vide Bonduelle
- 200 ml Olej olivový extra panenský
- 20 g Sůl jedlá jodovaná
- 10 g Pepř bílý mletý Wiberg
- 500 g Kachní sádlo
- 100 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
- 500 g Dýně
- 100 g Petrželová nať
- 20 g Tymián čerstvý
Kachní stehna důkladně osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet. Připravená stehna položíme do pekáče kůží dolů, zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě na 120°C podle velikosti stehen cca 4 hodiny. Tato metoda se nazývá konfitování. Stehno po upečení vyndáme ze sádla, kůžičkou navrch a opečeme dokřupava. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem a pečeme do změknutí při cca 200°C. Mezitím připravíme zelí z červené řepy. Řepu ohřejeme v rendlíku, na závěr promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou, dochutíme solí a bílým pepřem. Pokud chceme můžeme zelí připravit na červeném víně a cibulce.
Kachní stehna servírujeme se zelím z červené řepy, pečenou dýní a dýňovým pyré, které dochutíme chilli papričkou a solí.