Suroviny
Množství na 10 porcí:
Postup
Jehněčí osolíme a okořeníme. Pečeme společně se zeleninou, česnekem, bylinkami a cibulí. Maso po upečení vyjmeme a ze zeleniny, cibule a výpeku uděláme šťávu, kterou spojíme kousky vychlazeného másla. Kolínko vrátíme do šťávy pomalu ohřát.
Příloha je velmi jednoduchá, ale vynikající. Do rozmačkaných brambor zamícháme sekané špenátové listy, zjemníme je máslem a dochutíme solí. Nesmíme zapomenout na další zeleninu a to sladkou mini karotku,kterou pouze ohřejeme a osolíme.
Jehněčí k oslavám svátků jara neodmyslitelně patří. Jehněčí maso je stále trochu dekadentní záležitost, mnohé odrazuje svou charakteristickou, mírně nasládlou vůní. Upečte ho s bylinkami a propadnete mu.