Suroviny
Množství na 4 porce:
Postup
Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut. Poté si krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodíme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí. Poté si hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou. Na pánvi na středním ohni si zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opékáme dokud se česnek nerozvoní a nezačne se zabarvovat do hněda, cca 1 minutu. Následně hned přidáme krevety a opékáme dorůžova. Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty. Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu. Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem. Můžeme podávat s rýží, nebo jako samostatné jídlo.