
Recept
Hovězí oháňka s uzeným jazykem

Kategorie: Česká zeleninová jídla

Množství na 10 porcí:
- 1000 g Hovězí oháňka dle váhy
- 50 g Mini cibulky Bonduelle
- 1500 g Kukuřice supersweet klasy Bonduelle
- 20 g Sůl jedlá sodovaná
- 2 ks Bobkový list
- 10 g Sůl mořská vločky
- 0,1 g Alpské divoké bylinky
- 10 g Černý pepř celý
- 500 g Uzený hovězí jazyk
- 300 g Cibule loupaná
- 300 g Mrkev na nudličky Bonduelle
- 1 g Tymián čerstvý
Hovězí oháňku očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší špalky, aby se nám vešla do hrnce a na talíř.
Oháňku a jazyk dáme pozvolna vařit. Osolíme, přidáme celý pepř, tymián, bobkový list a cibuli.
Vaříme do měkka a jazyk po vyjmutí ještě teplý oloupeme.
Můžeme podávat v pánvi s trochou vývaru.