Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Grilovaný lilek s pepitkami a fazolovým krémem

Grilovaný lilek s pepitkami a fazolovým krémem

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 600 g Grilované lilky Bonduelle
  • 300 g Fazole červené EB Bonduelle
  • 100 g Pepitky z červené čočky a mrkve Bonduelle
  • 300 ml Extra panenský olivový olej
  • 500 g Chléb toustový světlý
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 100 ml Pang Gang omáčka s chilli a rajčaty
  • 10 g Pepř barevný celý
  • 20 g Česnek
  • 100 g Červená cibule
  • 10 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
  • 10 g Koriandr čerstvý lístky
  • 300 ml Zeleninový vývar

Postup

Lilek necháme rozmrazit a pouze zregenerujeme, osolíme a opepříme.

Pepitky nejprve uvaříme v zeleninovém vývaru. Následně zabalíme do lilku a dochutíme omáčkou Pang Gang a čerstvými lístky koriandru.

Připravíme si fazolový krém. Orestujeme cibulku, česnek, chilli a přidáme červené fazole. Vše rozmixujeme do krému a přidáváme dle potřeby olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.

Plněné lilky podáváme s opečenými toasty a krémem z červených fazolí.