Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Grilované mrkvičky

Grilované mrkvičky

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 g Mladá mrkev celá extra jemná Bonduelle
  • 15 ml Med
  • 10 ml Balsamico
  • 10 ml Olej olivový
  • 5 g Kopr
  • 5 g Tymián
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 2,5 g Pepř černý mletý

Postup

Předehřejeme troubu na 200°C. Vylejeme pekáček trochou oleje, aby se nepřipaloval. V misce smícháme 1 polévkouvou lžíci a s 2 lžícemi balsamica a 2 lžícemi olivového oleje a troškou nasekaného kopru. Přidáme do misky mrkev Bonduelle a dobře promícháme. Směs vložíme do pekáčku a zalijeme zbylou omáčkou z misky. Pečeme cca. 40 minut a jednou vše promícháme, dokud med nezačně karamelizovat. Vyndáme hotové jídlo z trouby a přelijeme medem. Dochutíme solí, pepřem dle chuti a ozdobíme tymiánem.