Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Gratinovaná zelenina s glazovanými drůbežími srdíčky

Gratinovaná zelenina s glazovanými drůbežími srdíčky

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1,5 kg Kuřecí srdce
  • 500 g Gratinovaný květák Bonduelle
  • 500 g Gratinovaná provensálská směs Bonduelle
  • 500 g Gratinovaná burgundská směs Bonduelle
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 3 g Pepř barevný
  • 300 g Máslo
  • 300 ml Červené víno
  • 200 ml Telecí demi-glace

Postup

Zeleninu vysypeme do gratinovací misky a zapečeme.

Srdíčka necháme pozvolna rozmrazit, očistíme a připravíme na tepelnou úpravu.

Červené víno necháme svařit na sirup a zalijeme telecím nebo drůbežím demi-glace.

Srdíčka zprudka zavaříme a necháme pozvolna dusit do měkka. Poté srdíčka vyjmeme, krátce svaříme a zahustíme zchlazeným máslem.