Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Frittata s fazolkami a kozím sýrem

Frittata s fazolkami a kozím sýrem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 g Zelené fazolové lusky celé jemné Bonduelle
  • 6 ks Vejce
  • 50 ml Mléko
  • 40 g Kozí sýr
  • 20 g Parmazán strouhaný
  • 100 g Cherry rajče
  • 5 g Máslo
  • 20 g Rukola
  • 20 g Parmazán hoblinky na posypání

Postup

Troubu předehřejeme na 180ºC. V misce si prošleháme vejce spolu s mlékem a strouhaným parmazánem, ochutíme solí a pepřem. V pánvi, vhodné take pro pečení v troubě, si rozpustíme lžičku másla a jemně na ní orestujeme do měkka jarní cibulku. Poté do pánve přidáme cherry rajčata a fazolky Bonduelle Vapeur. Zeleninu zalijeme vaječnou směsí. Na mírném stupni vaříme pod pokličkou 5 minut. Poté na frittatu rovnoměrně rozmístíme kozí sýr a necháme jí v pánvi dozlatova dopéct v troubě pod grilem 7-10 min. Hotovou frittatu posypeme čerstvou rukolou a hoblinkami paramazánu a podáváme s pečivem.