Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Dýňový krém

Dýňový krém

Suroviny

Množství na 4-6 porcí:

  • 600 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 500 ml Zeleninový vývar
  • 150 ml Smetana
  • 25 g Cibule
  • Zásmažka
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Česnek
  • 5 g Pepř celý černý
  • 1 g Muškátový oříšek

Postup

Na másle orestujeme cibulku a česnek. Zalijeme vývarem, krátce povaříme a následně přidáme pyré.Po rozvaření podle potřeby zahustíme a dochutíme. Na talíři zdobíme smetanou a krutony. V případě, že chceme docílit hustější konzistence krému, přilijeme méně vývaru. Pro dotažení chuti můžeme přidat kapku lanýžového oleje.