Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Dýňové pyré zapečené s gnocchi sypané parmazánem

Dýňové pyré zapečené s gnocchi sypané parmazánem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 250 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 50 g Sýr parmazán
  • 400 g Gnocchi
  • 200 ml Smetana
  • 100 g Slanina
  • 1 ks Vejce
  • 100 g Pórek
  • 50 g Máslo
  • 10 g Česnek
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 5 g Pepř celý černý
  • 1 g Muškátový oříšek

Postup

Nakrájenou slaninu, pórek a česnek orestujeme dozlatova a promícháme s gnocchi. Rozmrazené dýňové pyré dochutíme, zakápneme smetanou, ve které rozšleháme vejce a nalijeme na gnocchi a posypeme sýrem. Pečeme při teplotě 220°C po dobu asi 15 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. Místo parmazánu můžeme použít gorgonzolu, nivu apod.