Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Dýňové lívance s podmáslím a ovocem

Dýňové lívance s podmáslím a ovocem

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 200 g Maliny
  • 200 g Borůvky lesní
  • 200 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 100 g Pepitky z kukuřice a cizrny
  • 500 g Zakysaná smetana 24 %
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 10 g Cukr vanilínový
  • 20 g Kypřící prášek do pečiva
  • 160 g Cukr krystal
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 80 g Máslo
  • Vejce velikosti L
  • Citronová šťáva

Postup

Suché ingredience promícháme, přidáme mléko, vejce a důkladně spojíme. Nakonec pomalu pridáváme rozpuštěné máslo.

Pepitky vaříme v mléce, důkladně mícháme, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promíchat.

Pečeme na vymazaném plechu na lívance v konvektomatu.

Servírujte s podmáslím a ovocem.