Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Cizrnový salát s granátovým jablkem

Cizrnový salát s granátovým jablkem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 ml Cizrna Bonduelle
  • 200 g Smetanový sýr, př. Ricotta
  • 1 Granátové jablko
  • 5 g Limetková kůra
  • 15 ml Limetková šťáva
  • 15 ml Olivový olej
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máta

Postup

Připravíme si semínka z granátového jablka. Semínka smícháme s křupavou cizrnou, mátou, limetkovou kůrou a limetkovou šťávou. Salát rozdělíme na talíře a na každý lžící položíme čtvrtinu smetanového sýra. Zakápneme trochou olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.