Suroviny
Množství na 4 porce:
Ananasová salsa
Postup
Nejprve si připravíme salsu. V misce smícháme ananas, okurku, červenou cibuli, zázvor, koriandr, olivový olej a chilli do pestrobarevného salátu. Tyto sladké i pikantní chutě necháme společně marinovat nejméně 30 minut. Polovinu cizrny rozmixujeme s trochou vody do hladkého pyré. Poté přidáme zbývající cizrnu společně s mrkví, cibulí, cuketou, česnekem, medem, kořením Ras el Hanout, paprikou a strouhankou, dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Cizrnovou směs rozdělíme na 8 stejných částí a z každé vyformujeme kuličku, kterou poté vytvarujeme do vyšší placky. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme placky po obou stranách dozlatova. Mezitím si zlehka opečeme plátky chleba nebo v troubě rozpečeme bulky. Burgery vytvoříme tak, že na 1 krajíc chleba položíme salát, na to navrstvíme salsu, poté 1 cizrnovou placku, přikryjeme chlebem a celý postup zopakujeme. Propíchneme párátkem, aby všechno drželo pohromadě.