
Recept
Cizrnová polévka

Kategorie: Zdravá zeleninová jídla

Množství na 4 porce:
- 425 ml Cizrna Bonduelle
- 150 g Kořenová zelenina do polévky
- 2 ks Cibule
- 50 g Máslo
- 600 ml Voda nebo zeleninový vývar
- 4 ks Stroužek česneku
- 5 g Sůl jedlá jodovaná
- Petrželová nať na ozdobu
Cizrnu scedíme. Kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na kostičky orestujeme na másle a krátce podusíme. Přidáme asi 2/3 cizrny a hrubě rozmixujeme. Zalijeme vodou (zeleninovým vývarem) a přivedeme k varu. Poté přidáme zbytek cizrny a rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem (maizenou). Ozdobíme petrželkou a podáváme.