Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Císařské brambory

Císařské brambory

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 400 g Císařská zeleninová směs Bonduelle
  • 100 g Žampiony krájené Bonduelle
  • 200 ml Smetana
  • 2 ks vejce
  • 800 g Vařené brambory ve slupce
  • 20 g Koření
  • 50 g Sýr
  • 40 g Máslo nebo Olej

Postup

Uvaříme brambory a nakrájíme na plátky. Zeleninu necháme volně rozmrznout. Plátky klademe do zapékací formy ve vrstvách, které prokládáme okořeněnou zeleninovou směsí Royal Mix, žampiony a zalijeme smetanou s rožlehanými vejci. Posolíme, popřepříme, navrch posypeme sýrem a dáme zapéct. Podáváme jako přílohu nebo i jako lehké hlavní jídlo.