Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Červené cizrnové curry s kuřecími paličkami

Červené cizrnové curry s kuřecími paličkami

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1200 g Kuřecí paličky marinované
  • 200 g Kukuřice jemná Bonduelle
  • 300 g Květák Bonduelle
  • 300 g Cizrna EB Bonduelle
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 100 g Rajčata drcená
  • 1 g Kmín římský
  • 10 g Kari orange
  • 200 ml Kokosové mléko
  • 50 g Kari pasta červená
  • 300 g Cibule
  • 20 g Citronová tráva
  • 10 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Zázvor čerstvý strouhaný

Postup

Cizrnu propláchneme, rozmrazíme růžičky květáku a vše pečlivě opečeme v konvektomatu.

Připravíme základ na Curry omáčku, nezapomeňme důkladně orestovat pastu a koření a vše zalijeme drcenými rajčaty. Omáčku povaříme a propojíme všechny chutě dohromady. Omáčku smícháme s cizrnou a květákem, dochutíme solí a čerstvým koriandrem.

Marinované kuřecí paličky pečeme pozvolna v troubě a na posledních 5 minut přidáme teplotu a opečeme dozlatova.

Při servírování přidáme křupavou a sladkou kukuřici.