Recepty


Recept

Černý kořen s telecími řízečky

Černý kořen s telecími řízečky
Recept měsíce Kategorie: Česká zeleninová jídla Česká zeleninová jídla

Množství na 1 porci:

  • 150 g Černý kořen Bonduelle
  • 100 g Telecí řízky
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Rajče
  • 20 g Cibule červená
  • 10 g Mouka hladká
  • 10 g Chléb toustový
  • 10 ml Olej
  • 10 ml Ocet vinný
  • 5 g Mix salátů
  • 3 g Ředkvičky
  • 2 g Sůl jedlá jodovaná
  • 0,3 g Vejce
  • 0,01 g Hořčičné semínko

Obalený telecí řízek v hrubé strouhance rychle osmažíme. Možná varianta smažit také na přepuštěném másle. Opečeme toastový chléb se kterým řízek servírujeme.

Marinovaná zelenina:

Do vakuovacího sáčku dáme černý kořen Bonduelle, který je již očištěný a tepelně upravený. Přidáme kolečka červené cibule a zalijeme teplým rozvarem. Vše zavakuujeme až se začne tekutina v sáčku vařit. Rozvar: Ocet 1:1:1 s vodou, cukrem a hořčičné semínko.