Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Celerový salát se žampiony

Celerový salát se žampiony

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 900 g Celer na nudličky Bonduelle
  • 500 g Žampiony krájené v mírně slaném nálevu Bonduelle
  • 400 g Kysaná smetana
  • 200 g Majonéza
  • 20 g Česnekový dresing Knorr
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř celý černý

Postup

Celer slijeme a mírně vymačkáme, překrájíme. Scezené plátky žampionů přidáme k celeru. Okořeníme česnekem (pepřem - nemusí být) a vmícháme kysanou smetanu a majonézu. Důkladně promícháme a necháme půl hodiny odležet.


TIP: Podáváme s bílým pečivem nebo tousty. Tip - pro zlepšení barevnosti můžeme přidat mrkev na nudličky, brokolici, jablka, ořechy. Můžeme použít majonézu nebo jogurt. Ve variantně lze použít také žampiony krájené v kořeněném nálevu sterilované.