Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Celerové buchty plněné trhaným vepřovým masem

RECEPT MĚSÍCE Celerové buchty plněné trhaným vepřovým masem

Suroviny

Na 4 porce:

  • 100 g Celerové pyré Bonduelle
  • 150 ml Mléko trvanlivé plnotučné
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 500 g Mouka hladká
  • 20 g Droždí čerstvé
  • 80 g Máslo
  • 700 g Trhané vepřové maso Sous Vide
  • 200 g Vepřové sádlo škvařené
  • 2 ks Vejce (velikost L)

Postup

Mléko rozdělíme do dvou rendlíků a oba zahřejeme tak, aby bylo mléko teplé, ne horké. V jednom rendlíku rozpustíme 50 g másla, do druhého dáme 1 lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme nakynout kvásek.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a promícháme. K mouce rozklepneme vejce a přilijeme teplé mléko s máslem a kvásek. Přidáme rozmrazené celerové pyré. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou a necháme na teplém místě přibližně 1 hodinu kynout, dokud těsto neznásobí svůj objem.

Troubu rozehřejeme na 160 °C.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném stole plát silný 1 cm a vykrojíme kolečka. Jako náplň používáme trhané vepřové maso připravené Sous Vide. Doprostřed každého kolečka položíme 1 lžičku náplně, okraje těsta přehneme přes náplň a prsty stiskneme pevně k sobě. V dlani ještě uválíme do kuličky. Spojem dolů položíme buchty na pomoučený stůl.

Pekáč vymažeme rozpuštěným sádlem a postupně do něj skládáme buchty jednu vedle druhé. Každou buchtu důkladně ze všech stran pomažeme sádlem.

Na závěr potřeme zbylým sádlem i vrchní stranu buchet. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40–50 minut dozlatova.