Suroviny
Na 4 porce:
Postup
Mléko rozdělíme do dvou rendlíků a oba zahřejeme tak, aby bylo mléko teplé, ne horké. V jednom rendlíku rozpustíme 50 g másla, do druhého dáme 1 lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme nakynout kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a promícháme. K mouce rozklepneme vejce a přilijeme teplé mléko s máslem a kvásek. Přidáme rozmrazené celerové pyré. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou a necháme na teplém místě přibližně 1 hodinu kynout, dokud těsto neznásobí svůj objem.
Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném stole plát silný 1 cm a vykrojíme kolečka. Jako náplň používáme trhané vepřové maso připravené Sous Vide. Doprostřed každého kolečka položíme 1 lžičku náplně, okraje těsta přehneme přes náplň a prsty stiskneme pevně k sobě. V dlani ještě uválíme do kuličky. Spojem dolů položíme buchty na pomoučený stůl.
Pekáč vymažeme rozpuštěným sádlem a postupně do něj skládáme buchty jednu vedle druhé. Každou buchtu důkladně ze všech stran pomažeme sádlem.
Na závěr potřeme zbylým sádlem i vrchní stranu buchet. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40–50 minut dozlatova.