Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Cannellini s česnekem a rozmarýnem

Cannellini s česnekem a rozmarýnem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 1 plechovka Bonduelle Vapeur cannellini 425 ml
  • 2 Stroužky česneku
  • 1 ks Svazek čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks Svazek čerstvé kudrnky
  • 20 ml Olivový olej
  • 10 ml Červený vinný ocet
  • 1 ks citrón

Postup

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme přiměřené množství olivového oleje a opečeme na ní dozlatova česnekové plátky spolu s nasekaným rozmarýnem. Ke směsi přidáme fazole cannellini Bonduelle Vapeur, dobře promícháme a necháme 5 minut na mírném plameni vařit. Mezitím si nasekáme kudrnku. K fazolové směsi přidáme malé množství vinného octa, přidáme nasekanou kudrnku a na závěr dochutíme citrónovou šťávou, případně za studena lisovaným olivovým olejem. Podáváme s grilovaným lososem nebo jinou rybou.