Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Brokolice Bonduelle
  • 85 ml Zeleninový vývar
  • 100 ml Smetana na vaření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Brambor

Postup

Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na másle, přidáme česnek, brambory nakrájené na kostky a zalijeme zeleninovým vývarem. Uvaříme do měkka, ale těsně před dovařením přidáme brokolici a necháme ještě 3 minuty ve vroucí vodě. Brokolice i brambory by měli být tak akorát ponořeny ve vodě. Potom rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou.