Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Batátový koláč s houbami a fresh salátem

RECEPT MĚSÍCE Batátový koláč s houbami a fresh salátem

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 300 g Žampiony krájené Bonduelle
  • 500 g Lesní směs hub Bonduelle
  • 1000 g Batátové pyré Bonduelle
  • 30 g Sůl jedná jodovaná
  • 50 g AcetoPlus citrusové plody
  • 100 g Bílek vaječný pasterovaný
  • 1 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
  • 10 g Petržel plochá čerstvá
  • 500 g Pohanková mouka
  • 200 g Ředkvičky
  • 20 g Salát řeřicha
  • 30 g Mix salátových listů
  • 300 g Šalotka
  • 50 g Žampiony
  • Česnek loupaný

Postup

Připravíme si těsto na koláč. Do rozmrazeného pyré přidáme bílky, sůl a vmícháme pohankovou mouku. Metlou vymícháme kompaktní těsto a nalijeme do vymazané formy.

Na másle zpěníme šalotku, česnek, chilli podle chuti. Nakonec přidáme houby a společně orestujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.

Směs přidáme na koláč a krátce zapečeme.

Koláč zdobíme fresh salátem, který ochutíme pomocí citrusových plodů AcetoPlus a dále plátky ředkviček a plátky žampionů.